Belső démonok (videoklip forgatókönyv[féleség])

Sziasztok!

Valami rendhagyóval érkeztem ma. Egy dalhoz írtam videoklip ötletet, amit el tudnák képzelni a szövege alapján. Nem tökéletes, sosem írtam forgatókönyvet korábban, nem tudom a formátumát, de nagyon élveztem a megírását. Jó olvasást hozzá. :)

~***~

A videokliphez tartozó dal: Imagine Dragons - Monster

Szereplő: 1 férfi szereplő, 30-35 év körüli, sötét hajú, barna szemű, szakállas/borostás. Szürke ballonkabátot visel, alatta sötétszürke öltönyt és félcipőt.

1. JELENET

Ül egy padon, a kamera hátulról veszi. Éjszaka van, egy utcán ül egy padon. Egy gyertyát szorongat. Kiveszi a zsebéből a gyufásdobozát, remegő kezekkel meggyújtja az utolsó szállal a gyertyát, az üres dobozt visszarakja. Pár pillanatig a lángot figyeli, de egy erősebb fuvallat majdnem elfújja. A láng elé kapja a kezét, gyorsan felpattan és elindul egy macskaköves utcán.

2. JELENET

Sétál az utca közepén. Néha felpillant az emberekre, de főleg a lángra vigyáz, a kezével továbbra is takarja. Hirtelen megszédül, ezért egy villanyoszlopnak támaszkodik. Miután összeszedte magát, elindul. Nem veszi észre, hogy a villanypózna a keze nyomán lassan befeketedik, majd az egészet felemészti a sötétség. Gyengén megy tovább.

3. JELENET

Felkapja a fejét a körülötte levő emberekre, akik menekülnek valami elől. Értetlenül nézelődik, nem érti, mi történik. Próbál megállítani valakit, de az az ember csak ijedten ránéz és tovább szalad. Maga mögé pillant, és észreveszi, hogy mögötte minden befeketedett/elsötétült.

4. JELENET

Elkezd ő is menekülni, bár alig van ereje, emellett a gyertyájára is vigyáznia kell. Próbál a többi ember után menni, ellenben körülötte mindenki eltűnt, míg a sötétséggel szemezett. Félve pillantgat a háta mögé, reménykedik, hogy csak képzelődik, a sötétség viszont egyre közeledik, nemsokára eléri. Megpróbál elbújni egy szemetes konténer mögé, de amint hozzáér, elfeketedik. AHOGY észreveszi, hátraesik a könyökére, és egy teljesen üres, fekete térbe kerül, ami már nem az utca.

5. JELENET

Értetlenül néz körbe, továbbra is fogja a még égő gyertyát. Erőtlenül feláll, próbál kiigazodni, hova is került. Meglát egy hosszú folyosót, aminek a falán 1 méterenként tükrök helyezkednek mindkét oldalon. Elindul arrafele. Nem sokat lát, csak a gyertya gyenge fénye világítja be valamilyen szinten a teret. Az első tükörhöz érve megpillantja saját magát. Teljesen ugyan olyan a tükörképe, csak a szeme színe más. Az első tükörbeli alteregója kék szemű. Pár pillanatig figyeli, majd a tükör hátterében megjelenik egy tengerpart, ami háborog, a vize is egyre jobban kicsap a partra, a háttérben pedig hatalmas vihar tombol. A tükörkép az egyik kezével rácsap a tükör lapjára mire az eredeti ember az arcához kapja a kezét, mintha felpofozta volna. A gyertya véletlenül pont úgy billent a kezében, hogy közel kerül a tükörhöz, ezért az alteregó térdre rogy, a háttér is elsötétül. Értetlenül mered rá, de továbbmegy a következő tükörhöz.

6. JELENET

Ebben is saját magát látja, itt viszont már fekete a szeme. Ez a tükör nagyobb, a benne lévő mása pedig erősebb. A háttérben épp földrengésre utaló képsorok láthatóak. Ez az alteregó két kézzel csap a tükörlapra, mire a kint lévő ember a hasához kap, mint akit gyomorszájon vágtak. Már tudja, mit kell tennie, felé tartja a gyertyát, a tükörkép térdre rogy. Így megy végig a tükörfolyosón, mindegyik tükör egyre nő, a benne lévő mása egyre erősödik, mindegyik megüti, és csak utána sikerül meggyengítenie őket a gyertyával. Amilyen szemű a tükörképe, olyan színű lesz a saját szeme is mindig mindegyiknél.

7. JELENET

Elkezd szaladni a folyosón. Nagyon legyengült már, éppen csak vonszolja magát. A gyertyával próbálja „hatástalanítani” a tükörképeit, viszont minél beljebb megy a folyosón, annál nagyobbak és erősebbek a tükörképei. A folyosó végén elérkezik a legnagyobb, legdíszesebb tükörhöz. Ebben is magát látja, viszont sokkal erősebb, sokkal nagyobb és tekintélyt parancsolóbb, mint az ezelőttiek. Ennek vörös a szeme és egy kést tart a szíve felé. Gonosz vigyor ül az arcán. Pár pillanatig csak szemeznek egymással, senki sem mozdul. A hatalmas tükörkép lassan maga felé indítja a kést.

8. JELENET

Azonnal a tükörhöz rohan, először a gyertyát tartja felé, az semmit sem használ. Megpróbálja betörni, berúgni, de egy karcolást sem ejt a tükrön. A képe csak gonosz vigyorral figyeli az eredménytelen próbálkozását, majd erősen berúgja a tükör lapját. A főszereplő térdre rogy, erőtlenül, lihegve bambul a földre.

9. JELENET

Észreveszi a kezében égő gyertyát, kicsit megmarkolja, majd utolsó erejével nekivágja a tükörnek. A gyertya a tükörben lévő „szörnyeteg” mellé esik, így meggyullad. A tükörkép felgyullad és eltűnik teljesen, csupán a kés és az eloltódott gyertya marad a helyén.

10. JELENET

Térden állva nézi a tükörben lévő tárgyakat pár pillanatig, majd lassan felnéz a kamerába, és neki változik vörössé a szeme.


Home Stonestreet

2 megjegyzés:

  1. Ötletesnek tartom a formát, miszerint egy forgatókönyvet írsz le, még ha annak nem is pont ilyen a formátuma, kialakítása, azt lehet érdemes lett volna megnézni, tök jó minták lelhetőek fel. Videóklipkénk gyorsan lepergett előttem, amúgy is elég vizuális vagyok :D illene a számhoz azt kell, hogy mondjam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a visszajelzésed, örülök, ha összességében tetszett! :D Ezt nagyjából... 6 éve írtam, ötletem sem volt, hogy néz ki egy forgatókönyv, csak leírtam, amit gondoltam, hogy történhetne. Egyszer mindenképp utána nézek, hogy épül fel egy forgatókönyv.

      Törlés